Celluliter

Vad är celluliter?

Celluliter är en vanlig hudåkomma som skapar ett gropigt utseende och uppstår efter förändringar som sker i det översta fettlagret under huden. Fettcellerna blir förstorade och antar oregelbundna former samtidigt som de flexibla kolumnerna med kollagenfibrer mellan cellerna blir stela och sköra. På grund av denna styvhet dras huden in på vissa ställen samtidigt som de förstorade fettcellerna puttas undan och skapar utskjutningar på andra områden. Detta resulterar i en gropig yta som kallas celluliter.

Hur fungerar behandlingen?

Vi använder oss av SmoothShapes som i sin tur använder sig av en teknologi kallad Photomology för att få bukt med celluliter. Dynamiskt ljus och laserenergi används tillsammans för att reparera kollagenet och samtidigt påverka fettet i de förstorade fettcellerna så att de återgår till en mer normal storlek. Detta sker genom att göra fettmolekylerna mer flytande och öka fettcellsmembranets genomträngningsförmåga. Vakuummassagen ihop med rullarna hjälper till att föra bort de vätskeliknande fettmolekylerna ut i lymfsystemet och huden blir jämnare.

Vilka områden kan behandlas?

  • Lår
  • Höfter
  • Mage

Vad kan du förvänta dig?

SmoothShapes är en säker, smärtfri och behaglig behandling som ger långvariga resultat för celluliter. En SmoothShapes behandling består vanligtvis av 8 behandlingar, två gånger i veckan i 4 veckor. Patienter som har behandlats med SmoothShapes har fått förbättrad hudkvalitet och mindre apelsinhud. Huden känns uppstramad och kläderna sitter bättre. Studier visar även på en viss minskning i omkrets av det behandlade området.